[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

اجرا تاسیسات مکانیکی ساختمان

اجرا تاسیسات مکانیکی ساختمان ، برق و لوله کشی بخش مهمی از تاسیسات مکانیکی ساختمان هستند.
و می‌توانند زیر شاخه‌های گوناگون داشته باشند.

تاسیسات مکانیکی ساختمان قادراست از نظر هماهنگی و جزئیات، چالش‌های پیچیده‌ای را به وجود بیاورد.
و همینطور باید اهداف و معیارهای گوناگون را جهت طراحی، نصب، راه اندازی، بهره‌برداری و همچنین تعمیر و نگهداری به ارمغان بیاورد.

اجرای تاسیسات مکانیکی اکثرا به سیستم های گرمایشی و تهویه مطبوع ارتباط دارند.
اما آن‌ها به همین شکل می‌توانند شامل سیستم‌های حمل و نقل مانند آسانسور و پله برقی، عناصر زیرساخت، کارخانه‌های صنعتی، ماشین آلات و.. نیز مربوط باشند.

مهندسین MEP میبایست به اطلاعات دقیق طراحی تاسیسات مکانیکی دسترسی کامل داشته باشند.
چون برنامه‌ریزی و طرح بندی سیستم MEP، به عنوان یک پیکربندی پیچیده، به خصوص در فضاهای متراکم، در مرحله طراحی می‌تواند بسیار چالشی باشد.

دسترسی مهندسان MEP به اطلاعات حیاتی طراحی با به کار گیری اطلاعات طراحی ساختمان BIM در حین پردازش به یک عملیات ساختمانی که می‌تواند کارایی بیشتری داشته باشد، مشکلات کمی را در محل به وجود می آورد.
و طراحی سیستم را بهینه می‌کند.

اجرای تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل اجرای سیستم تهویه مطبوع، سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان است.

اجرای سیستم تهویه مطبوع در تاسیسات مکانیکی ساختمان

این سیستم‌ها با اهداف زیر اجرا می‌شوند:

  • حفظ کیفیت هوای داخلی
  • تنظیم دمای داخلی
  • تنظیم رطوبت داخلی

کیفیت هوای داخلی می‌تواند به وسیله ترکیبی از ورود هوای تازه به ساختمان، خروج هوای پایدار و فیلتراسیون ثابت نگه داشته شود. سیستم تهویه در تاسیسات مکانیکی امکان دارد به سه شکل طبیعی، مکانیکی یا مخلوط (یک سیستم ترکیبی) باشد.

از جهت دیگر دمای درونی را میتوانیم به کمک سیستم‌های گرمایشی با خنک کاری تنظیم کرد.
به طور کلی این مسئله به وسیله آب گرم (یا گاهی اوقات بخار) و آب سرد که به کمک بویلرها و چیلرها تولید می‌شود، انجام میشود و بعد به عنوان قسمتی از سیستم تهویه، در گرم کردن کویل‌ها و کویل‌های خنک کننده به کار گرفته می‌شود.
در عوض، آب گرم امکان دارد جهت تامین سیستم‌هایی مانند رادیاتور، گرمایش کف و غیره به کار گرفته شود شود.

انواع مختلفی از سیستم های گرمایش و سرمایش وجود دارد که می توان آنها را به عنوان طبیعی و غیر طبیعی طبقه بندی کرد. در این قسمت ضمن پاسخ به چند سوال، به موارد دیگری نیز می پردازیم. همچنین با توجه به بحثی که در سه بخش قبل به آن پرداخته شد و آگاهی نسبی، در اینجا به مباحث مفصل تری پرداخته شده که بسیار حائز اهمیت است.

پنل های گرمایشی و سرمایشی

در یک توضیح ساده، اگر بخواهیم بگوییم تاسیسات گرمایشی و سرمایشی چیست، باید بگوییم که پنل های گرمایشی و سرمایشی که بر روی زمین، روی دیوار یا سقف قرار می گیرند و می توانند منبع گرما و سرما باشند.

می توان آنها را پانل های تابشی نیز نامید. این نوع سیستم ها را می توان به صورت مجراهایی نیز ایجاد کرد که در داخل سطح خنک کننده یا گرمایشی از طریق لوله ها عبور می کنند تا سطح را خنک یا گرم کنند. برای دستیابی به دمای بهینه سطح برای فرآیند سرمایش و گرمایش، لوله ها با سطح بزرگ مجاور در تماس هستند. فرآیند انتقال حرارت عمدتاً توسط حالت تابش بین ساکنین و پانل های تابشی و حالت همرفت طبیعی بین هوا و پانل ها انجام می شود.

دمای لازم در خانه

برای به دست آوردن گرمای مورد نیاز ساکنان خانه، توصیه می شود دمای خانه را به 18-28 درجه سانتیگراد محدود کنید. پانل های سقفی یا دیواری را می توان برای فرآیند سرمایش و گرمایش استفاده کرد. دمای سطح باید بالاتر از دمای نقطه شبنم هوا باشد تا از متراکم شدن سطح در طول فرآیند خنک‌سازی جلوگیری شود.

سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان

سیستم های آب – هوا

اگر بخواهیم بگوییم که سیستم های هوا-آب در تاسیسات گرمایشی و سرمایشی چیست، باید توضیح دهیم که سیستم های هوا-آب به عنوان یک سیستم هیبریدی برای ترکیب مزایای سیستم های تمام هوا و آب-هوا ارائه می شوند. این حجم از ترکیب کاهش می یابد و تهویه هوای فضای باز را برای تنظیم مناسب دمای منطقه مورد نظر تولید می کند. محیط آبی تاسیسات گرمایشی و سرمایشی وظیفه انتقال 80 تا 90 درصد بار حرارتی ساختمان را از طریق انتقال آب گرم و چیلرها بر عهده دارد.

در سیستم های سرمایشی و گرمایشی ساختمان، سیستم های سرمایشی و گرمایشی متفاوتی وجود دارد. اما برای سیستم های هوا به آب، دو نوع اصلی در زیر وجود دارد.

  1. فن کویل
  2. واحدهای القایی

واحدهای فن کویل در تاسیسات حرارتی و برودتی چیست

لازم است در این آموزش نصب حرارتی ساختمان با واحد فن کویل آشنا شوید. یونیت فن کویل یک واحد کوچک است که برای کار کانال گرمایش و سرمایش استفاده می شود که گردش خون عالی و کنترل مناسب را فراهم می کند. این دستگاه را می توان به صورت عمودی یا افقی نصب کرد. از آنجایی که فن کویل را می توان در اتاق قرار داد و در معرض دید ساکنین قرار داد، داشتن طراحی ظاهری مناسب ضروری است.

فن کویل یکی از وسایل گرمایشی و سرمایشی ساختمان است. این دستگاه از دو قسمت مبدل حرارتی و فن تشکیل شده است. در برخی از انواع واحدهای فن کویل، واحد هوا را از ساختمان گرفته و با ترموستات واحد با توجه به تغییرات دمای هوا در قسمت مبدل حرارتی خود، دمای هوا را تنظیم می کند. این دستگاه در دو نوع سرمایشی و گرمایشی موجود می باشد.

جریان آب ورودی را می توان با تنظیم درجه خنک کننده تنظیم کرد. در صورت وجود آب خنک کننده در لوله های دستگاه، دستگاه خنک می شود. همچنین اگر آب گرم باشد خانه را گرم می کند.

نصب این دستگاه فرآیند پیچیده ای نیست و به راحتی قابل نصب است. اما اگر در نصب آن مشکل دارید پیشنهاد می کنیم در صفحه متخصصان نصب کولر گازی و آبگرمکن به دنبال یک متخصص در این زمینه باشید.

واحدهای فن کویل برای سیستم های آبی هوا مشابه سیستم های تمام آبی هستند. تنها تفاوت بین آنها این است که هوای تامین و آب تهویه مطبوع از یک واحد انتقال هوای مرکزی و سیستم‌های آب مرکزی (مانند دیگ‌ها یا چیلرها) به منطقه مورد نظر آورده می‌شود.

نکات مهم در مورد  فن کوئل

در سیستم های مرکزی، واحدهای فن کویل به چیلرهای آب دیگ بخار متصل می شوند تا گرما ایجاد کنند تا در فضای مطبوع ایجاد خنک کنند. دمای مطلوب یک منطقه توسط ترموستات کنترل می شود.

به طور خاص می توان تهویه مطبوع را در فضا به صورت جداگانه یا به فن کویل ها متصل کرد.

در قسمت زیر تعدادی از سیستم های فن کویل در سیستم های گرمایش و سرمایش را به صورت جامع ارائه می کنیم. سیستم های اصلی فن کویل به شرح زیر می باشد.

سیستم 2 لوله
سیستم 4 لوله
در این مقاله سعی شده است تا شما را با انواع سیستم های سرمایش و گرمایش مرکزی آشنا کنیم تا در صورت نیاز بتوانید از آن ها برای محل کار یا ساختمان خود استفاده کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره در خصوص راه اندازی اینگونه تمهیدات می توانید به کارشناسان سایت پشت بوم مراجعه نمایید.

واحدهای القایی در تاسیسات حرارتی و برودتی چیست

واحدهای القایی از نظر ظاهری شبیه به واحدهای فن کویل هستند، اما از نظر داخلی متفاوت هستند. با استفاده از جریان هوای با سرعت بالا از یک واحد انتقال هوای مرکزی، واحد القایی جریان هوا را از طریق دریچه‌ها به داخل اتاق القا می‌کند که جایگزین انتقال اجباری فن در سیستم فن کویل القایی یا اثر شناوری واحد القایی می‌شود. می توان آن را به عنوان مخلوط کننده هوای اولیه از واحد مرکزی و هوای ثانویه از اتاق برای ایجاد هوای مناسب و راحت در داخل اتاق تحقق بخشید.

پمپ های حرارتی منبع آب

اگر بخواهیم عملکرد پمپ های آب در تاسیسات گرمایشی و سرمایشی را توضیح دهیم، باید گفت که از پمپ های حرارتی آب برای صرفه جویی در انرژی ساختمان های بزرگ در هوای فوق العاده سرد استفاده می شود. در واقع این دستگاه جریان گرمای زباله ساختمان را به گرمای مفید تبدیل می کند. ساختمان زون های مختلف را می توان توسط چندین پمپ حرارتی مجزا ایجاد کرد زیرا هر پمپ حرارتی با توجه به کنترل زون کنترل می شود. یک حلقه گردش آب متمرکز می تواند به عنوان منبع گرما و سینک حرارتی برای پمپ های حرارتی استفاده شود. بنابراین پمپ های حرارتی می توانند منبع اصلی گرمایش و سرمایش باشند.

ساختار پمپ های حرارتی آب

بارزترین ضعف این سیستم در بین سیستم های گرمایشی و سرمایشی، نداشتن تهویه مطبوع مشابه تمامی سیستم های آبی مانند فن کویل است. برای فرآیند گرمایش، از دیگ‌ها یا کلکتورهای خورشیدی برای تامین گرمای آب در گردش استفاده می‌شود. در حالی که از یک برج خنک کننده برای دفع گرمای جمع آوری شده توسط پمپ های حرارتی به جو استفاده می شود. در این سیستم از چیلر یا سیستم تبرید استفاده نمی شود. اگر ساختمانی نیاز به فرآیند گرمایش فضای داخلی ساختمان داشته باشد و همزمان نیاز به فرآیند سرمایش در محوطه دیگری داشته باشد، از این دستگاه استفاده می کنیم.

پمپ حرارتی گرما را از اتاقی به اتاق دیگر بدون نیاز به کارکرد دیگ بخار یا برج خنک کننده توزیع می کند.

نصب چنین سیستم هایی در مقایسه با سایر انواع ذکر شده در بالا اغلب گران است، اما به دلیل محدودیت دمای سطح می توانند مفید بوده و هزینه های عملیاتی کمتری داشته باشند. یک سیگنال کنترلی به ترموستات هر زون متصل می شود تا دمای متوسط ​​را با توجه به شرایط محیطی تنظیم کند. سیال مورد استفاده می تواند از آب مخلوط با گلیکول مهار شده (ضد یخ) به جای آب معمولی استفاده کند تا از یخ زدن داخل لوله ها در طول فرآیند خنک سازی جلوگیری شود. طرح های زیادی برای تولید این پانل های جذاب نشان داده شده است.

سیستم های محلی  HVAC

در ادامه مقاله تاسیسات گرمایشی و سرمایشی چیست می توان به سیستم های HVAC محلی اشاره کرد. برخی از ساختمان ها ممکن است چندین منطقه داشته باشند یا یک منطقه بزرگ داشته باشند که به سیستم های HVAC مرکزی برای رفع نیازهای گرمایشی نیاز دارد. با این حال، ساختمان دیگری ممکن است دارای یک منطقه واحد باشد که نیازمند امکانات رفاهی واقع در داخل منطقه است، مانند خانه های کوچک و آپارتمان های مسکونی.

این سیستم ها وظایف زیر را انجام می دهند.

برای خنک کردن اتاق از کولر استفاده کنید
برای اتاق نشیمن از بخاری برقی استفاده کنید
این نوع سیستم یک سیستم تهویه مطبوع محلی در نظر گرفته می شود زیرا هر قطعه از تجهیزات موجود در فضای شما خدمات خود را به یک منطقه بدون عبور از مرزهای دیگر مناطق مجاور ساختمان ارائه می دهد. بنابراین، یک منطقه فقط به یک نقطه کنترل و یک نقطه اتصال ترموستات برای فعال کردن سیستم HVAC محلی نیاز دارد. برخی از ساختمان ها دارای چندین سیستم HVAC محلی به عنوان تجهیزات مناسب برای مناطق خاص هستند و با کنترل یک نقطه از منطقه مورد نظر کنترل می شوند. با این حال، این سیستم های محلی با سیستم های مرکزی که در اینجا صحبت می کنیم، متصل و یکپارچه نیستند.

ممکن است به نظر برسد که امکانات حرارتی دست و پا گیر هستند و فقط در ساختمان های محدود قابل استفاده هستند، در حالی که می توانید به صورت منطقه ای از آنها استفاده کنید، یک ساختمان مسکونی خانوادگی تشکیل دهید و از آنها به عنوان رگه های بدن استفاده کنید. اکنون قلب تپنده ای خواهید داشت که به لطف شریان هایش، هوا را در دمایی راحت برای همه سرنشینان حفظ می کند. با مطالعه آموزش های لازم برای این حرکت را خواهید دید و می توانید یک تاسیسات گرمایشی ساختمان بادوام و سودآور را برای خود و عزیزانتان ایجاد کنید. با این حال، ساختمان های دیگر بسته به کاربرد و نوع ساختمان ممکن است از انرژی گرمایی متفاوتی استفاده کنند.

شیوه انتخاب سیستم  HVAC

انتخاب سیستم به سه عامل اصلی بستگی دارد که از جمله آنها می توان به ساختار ساختمان، شرایط آب و هوایی و خواسته مالک اشاره کرد. مهندس طراح موظف است با در نظر گرفتن رضایت صاحب خانه، سیستم ها و روش های مختلفی را برای رسیدن به هدف پیشنهاد دهد. در نظر گرفتن موارد زیر به عنوان معیارهای تصمیم گیری ضروری است:

تغییرات آب و هوا (به عنوان مثال، دما، رطوبت و فشار اتمسفر)
ظرفیت سازی
الزاماتی که مکان شما ممکن است داشته باشد
هزینه سرمایه گذاری اولیه برای تجهیزات
هزینه عملیاتی
هزینه های نگهداری
تجزیه و تحلیل چرخه زندگی
قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری
با توجه به همه این موارد، هنوز محدودیت هایی برای انتخاب یک سیستم وجود دارد که باید در نظر بگیریم. این محدودیت ها شامل ظرفیت موجود بر اساس استانداردها، پیکربندی ساختمان، فضای موجود، بودجه ساخت و ساز، میزان ابزار موجود و گرمایش و سرمایش مورد نیاز ساختمان است.

اجزای اصلی تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان

ان
در زیر اجزای اصلی سیستم HVAC آورده شده است. این تجهیزات در عملکرد کلی خود هوای راحت را برای اطمینان از آسایش حرارتی ساکنان فراهم می کند. دستیابی به کیفیت هوای داخلی به عملکرد مناسب آنها بستگی دارد. چیزهایی مانند:

پلنوم هوای مخلوط و کنترل هوای بیرون
فیلتر هوا
منبع انرژی
فن های اگزوز یا تخلیه و یک خروجی هوا
مصرف هوای بیرون
مجاری
دستگاه های ترمینال
بازگشت سیستم هوایی
کویل های گرمایش و سرمایش
واحد گرمایش یا سرمایش مستقل
برج خنک کننده
دیگ بخار
کنترل
خنک کننده آب
تجهیزات رطوبت گیر و رطوبت گیر
آموزش تاسیسات ساختمان
در ابتدای شکل گیری تأسیسات حرارتی ساختمان باید دانست که تحرک ساکنان بر بار حرارتی ساختمان تأثیر می گذارد، به همین دلیل اغلب ساختمان را به چند زون مجزا تقسیم می کنند. هر یک از این حوزه ها نیاز به تصمیم گیری های جداگانه ای برای ارائه شرایط محیطی مورد نیاز خود دارند. چنین موردی در خانه های بزرگ بیشتر دیده می شود. مکان هایی که باید از دو (یا چند) سیستم تک منطقه ای برای پهنه بندی حرارتی استفاده کنند.

در زیر نمونه هایی از این گونه سیستم ها آورده شده است:

آپارتمان های کم ارتفاع که هر آپارتمان می تواند به سیستم تک منطقه ای مجزا مجهز شود.
بسیاری از ساختمان های یک طبقه بزرگ؛ به عنوان مثال، سوپرمارکت ها و هایپرمارکت ها می توانند به طور موثر توسط یک سری سیستم های تک منطقه ای عرضه شوند.
ساختمان‌های اداری بزرگ گاهی اوقات با مجموعه‌ای از سیستم‌های جداگانه تکمیل می‌شوند.

1- آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان : چند منطقه ای

در سیستم هوای چند ناحیه ای، لازم است برای هر زون ساختمان، مجرای هوای تغذیه مجزا در نظر گرفته شود. هوای سرد و هوای گرم (یا هوای برگشتی) در واحد انتقال هوا مخلوط می شوند تا نیازهای حرارتی هر منطقه را برآورده کنند. هر منطقه خاص دارای تهویه مطبوع مخصوص به خود است که نمی تواند با مناطق دیگر مخلوط شود، بنابراین تفاوت در تقاضای گرما این است که ترجیح داده می شود هر منطقه دارای کانال های تامین جداگانه خود باشد.

هنگام آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان، آنها مسیرهای جریان موازی را از طریق کویل های خنک کننده و کویل های گرمایش و دمپرهای داخلی به شما نشان می دهند. آنها توصیه می کنند که به دلیل محدودیت های فیزیکی اتصالات کانال و اندازه دمپر، یک مجموعه چند منطقه ای. حداکثر 12 منطقه داشته باشد. در صورت نیاز به مناطق بیشتر، می توان از ورودی های هوای اضافی استفاده کرد.

مزیت سیستم چند منطقه ای این است که می توانید مقدار مورد نیاز سیستم گرمایش را در چندین منطقه تنظیم کنید، بدون اتلاف انرژی. با این حال، ارائه خدمات به مناطق مختلف یک اشکال قابل توجه دارد: نشت بین عرشه های ورودی هوا می تواند بهره وری انرژی را کاهش دهد.

2- آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان : دوبار ترمینال

سیستم هوای گرم دو ترمینال چند منطقه ای است. هوا را از واحدهای انتقال هوا در نزدیکی هر منطقه تامین کنید. هر منطقه توسط یک ترموستات کنترل می شود تا جریان هوای خروجی از تجهیزات گرمایشی را تنظیم کند. هوای تامین شده توسط واحدهای انتقال هوا تا حد امکان خنک می شود و با گرم شدن ترمینال بار گرمایشی لازم را اضافه می کند.

مزیت انتشار مجدد ترمینال انعطاف پذیری آن است. این امکان کنترل بهتر شرایط حرارتی مناطق مختلف را فراهم می کند. اما طراحی بخاری ترمینال از نظر مصرف انرژی سیستم کارآمدی نیست. زیرا مقدار زیادی هوای تازه تولید شده در نواحی مختلف سیستم به طور منظم مورد نیاز نیست که این امر اتلاف انرژی است. در این راستا کدها و استانداردهای انرژی تعریف شده است که می توان از آنها برای تنظیم سیستم های گرمایشی استفاده کرد.

اجزای اصلی تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان
اجزای اصلی تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان

3- آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان : مجرای دوتایی

سیستم هوای دو کاناله اصلاح شده یکی از روش های ترمینال در سیستم های چند ناحیه ای است. ما یک واحد کنترل هوای مرکزی ایجاد می کنیم که شبیه یک تراس است که از دو جریان تهویه مطبوع سرد و گرم تشکیل شده است. این جریان های هوا در مجاری مجزا و موازی حرکت می کنند و در سراسر منطقه پخش می شوند. هر زون دارای یک جعبه اختلاط ترمینال است که توسط ترموستات زون کنترل می شود تا دمای هوای مورد نظر را با استفاده از هوای سرد و گرم تامین کند. این نوع سیستم معایب سیستم های قبلی را به حداقل می رساند و با استفاده از کنترل ترمینال انعطاف پذیرتر می شود.

با فضایی که حجم هوا متغیر دارد چه کنیم

چهار نوع قبلی سیستم های پنوماتیکی؛ آنها سیستم های حجم هوای ثابت هستند، یعنی مقدار معینی از هوا در مدار آنها گردش می کند. برخی از فضاها به دلیل تغییرات حرارتی به جریان هوای متفاوتی نیاز دارند. بنابراین، یک سیستم هوای متغیر با حجم هوای مناسب (VAV) ممکن است راهی برای دستیابی به گرمای مطلوب باشد.

4- آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان : سیستم VAV

سیستم VAV از یک واحد کنترل هوای مرکزی تشکیل شده است که هوا را به جعبه کنترل ترمینال VAV می فرستد که برای تنظیم حجم هوای ورودی به هر منطقه قرار می گیرد. دمای هوای ورودی به هر منطقه به صورت دستی کنترل می شود. عیب اصلی این سیستم سرعت جریان هوا است. وقتی سرعت خاصی را برای یک منطقه انتخاب می کنید، سایر مناطق نزدیک ممکن است تحت تأثیر آن سرعت و دمای هوا متفاوت یا مشابه قرار بگیرند. همچنین در صورت حضور افراد کمتر در ساختمان، به احتمال زیاد به جریان هوای کمتری نیاز خواهد بود که باعث کاهش فشار فن و در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. این ویژگی می تواند جریان تهویه را کاهش دهد که می تواند برای سیستم HVAC مشکلاتی ایجاد کند و بر کیفیت هوای داخل خانه تأثیر بگذارد.

5- آموزش تاسیسات حرارتی ساختمان : سیستم های همه کاره

در یک سیستم تمام آبی، آب سرد و گرم از یک سیستم مرکزی برای ایجاد فضاهای راحت توزیع می شود. در مقایسه با انواع دیگر، این نوع سیستم فضای کمتری را اشغال می کند زیرا یک طرف لوله به عنوان مسیر توزیع استفاده می شود که حجم کمتری دارد و از طرف دیگر آب ظرفیت و چگالی بیشتری نسبت به هوا دارد که باعث می شود. برای انتقال حرارت به حجم کمتری نیاز است.

برای صرفه جویی در سیستم های آب می توان از مدل های مختلفی از دستگاه های توزیع کننده استفاده کرد که به شرح زیر است:

رادیاتور کف
رادیاتور اصلی
گرم کننده ی هوا
کنوکتور
با وجود سیستم های خنک کننده آب غیر معمول مانند واحدهای والاس که سیستم های آن در سقف نصب می شود. نوع اصلی دیگر سیستم مورد استفاده در ساختمان برای تهویه کل فضا، واحد فن کویل است که قبلا ذکر شد.

درباره تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان

کیفیت هوای داخل خانه شما تا حد زیادی به سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان بستگی دارد. به این امکانات به اختصار سیستم های HVAC نیز گفته می شود. جالب است بدانید که این چیدمان ها از نقاط عطف سازه های مکانیکی یک ساختمان محسوب می شوند. در ادامه این مقاله با آنها به طور کامل آشنا خواهیم شد. علاوه بر این، پشتو بوم خانه کارشناسان گرمایش و سرمایش Sahtman است که در صورت نیاز می توانید از آنها استفاده کنید.

سیستم های تهویه مطبوع را می توان بر اساس منطقه استفاده، مکان و حجم توزیع به دو دسته مرکزی و محلی طبقه بندی کرد. تجهیزات اولیه HVAC شامل موارد زیر است:

تجهیزات گرمایشی
تجهیزات تهویه
تجهیزات خنک کننده یا تهویه مطبوع
سیستم های HVAC مرکزی شامل کلیه سیستم های هوا، آب و هوا می باشد. هر سیستم شامل یک بخش مرکزی مانند پانل های گرمایش یا سرمایش و پمپ های تامین آب می باشد. سیستم های تهویه مطبوع محلی می توانند در داخل یا نزدیک منطقه مورد نظر قرار گیرند و نیازی به ساخت و ساز با مصالح ساختمانی ندارند.

طراحی سیستم های حرارتی و برودتی ساختمان

فرآیند طراحی سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع با هدف اطمینان از آسایش ساکنین انجام می شود. یعنی باید طوری قرار داد که ساکنین بتوانند به راحتی نیازهای محیطی خود را تامین کنند.

سیستم های HVAC عمدتا در ساختمان های صنعتی، تجاری، مسکونی و سازمانی استفاده می شود. وظیفه اصلی سیستم تهویه مطبوع جلب رضایت ساکنین از دمای موجود است که با حفظ دمای ساختمان در مواجهه با تغییرات شرایط هوای بیرون حاصل می شود و ضرورت آن در ساختمان های شلوغ بیشتر نمایان می شود.

صرف نظر از شرایط آب و هوایی، هوای بیرون به داخل ساختمان کشیده می شود و قبل از توزیع به فضاهای مورد نظر گرم یا سرد می شود. انتخاب نوع سیستم های تهویه مطبوع در یک ساختمان به عواملی مانند آب و هوا، سن ساختمان، ترجیحات شخصی مالک ساختمان و طراح پروژه، بودجه پروژه و طراحی معماری بستگی دارد. ساختمان.

تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان ها را می توان با توجه به فرآیندهای لازم و فرآیند توزیع طبقه بندی کرد. فرآیندهای لازم شامل سه بخش اصلی زیر است:

فرآیند گرمایش
فرآیند خنک سازی
فرآیند تهویه
فرآیند رطوبت زدایی را نیز می توان به این لیست اضافه کرد. این فرآیند با استفاده از تجهیزات مناسب مانند سیستم های گرمایشی، سیستم های تهویه مطبوع، فن ها و رطوبت گیرها قابل دستیابی است. سیستم های تهویه مطبوع به یک شبکه توزیع نیاز دارند تا مقدار هوای مورد نیاز را برای ایجاد شرایط محیطی بهینه تامین کند. سیستم های توزیع عمدتاً در میزان تحویل و نحوه تحویل متفاوت هستند. از تجهیزاتی مانند کانال های هوا، فن کویل ها و لوله های آب استفاده می کند.

انواع سیستمهای تاسیسات حرارتی و برودتی

تاسیسات گرمایشی و سرمایشی در ساختمان ها به طور کلی به دو دسته مرکزی و غیر متمرکز یا محلی تقسیم می شوند. نوع سیستم را می توان با توجه به اینکه آیا تجهیزات شما تهویه مطبوع را به طور کلی یا جداگانه برای هر قسمت از ساختمان انجام می دهد تعیین می شود. بنابراین طراحی سیستم توزیع هوا و آب با توجه به طبقه بندی سیستم و محل قرارگیری تجهیزات اصلی ضروری است. هنگام انتخاب بین دو سیستم، معیارهای ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید.

هزینه تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان

هر سیستمی که برای گرم کردن و خنک کردن محل زندگی یا محل کار خود انتخاب کنید نیاز به بودجه و هزینه دارد. در این قسمت می خواهیم با افزایش دانش شما در مورد انتخاب صحیح و هزینه های جاری در این قسمت، شما را در تصمیم گیری هر چه بیشتر راهنمایی کنیم.

هزینه ها

هزینه های عملیاتی را بر اساس موارد زیر در نظر بگیرید:

تامین تجهیزات اولیه با انرژی روزافزون
ارائه یک سیستم مرکزی که هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد
تجهیزات اولیه با مصرف انرژی کم
میزان مصرف انرژی با توجه به ترجیحات ساکنین و ساختار ساختمان
سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان
سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان

هزینه عملیاتی بالاتر

با در نظر گرفتن اتاق فنی می توانید در هزینه های نگهداری صرفه جویی کنید و تجهیزات را در شرایط عالی نگه دارید. این باعث صرفه جویی در هزینه های نگهداری تجهیزات می شود، می توانید برای دسترسی بهتر این قطعه را در زیرزمین یا فضای زندگی خود قرار دهید.

در حالی که طول عمر تجهیزات قابل اعتماد یک مزیت خوب است، اما اغلب کمتر از انتظارات است.

برای انعطاف‌پذیری در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی ساختمان خود، سعی کنید یک نسخه پشتیبان یا آماده به کار از سیستم HVAC تهیه کنید و آن را در مکان‌های مختلف قرار دهید تا در صورت نیاز بتوان از آن استفاده کرد.

الزامات تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان

برای برآوردن الزامات تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان باید آنها را کاملا بشناسید. چهار مورد اصلی را می توان برای این الزامات در نظر گرفت.

این چهار عنصر اساس هر سیستم HVAC را تشکیل می دهند:

تجهیزات اولیه
فضای نصب
جریان هوا
لوله کشی

تاسیسات حرارتی و برودتی

تجهیزات اصلی تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان شامل تجهیزات گرمایشی مانند دیگ های آب و تجهیزات برودتی مانند فن های سانتریفیوژ، فن های محوری و فن های پلاگین یا پلنوم و تجهیزات تبرید است که هوا را در فضای بسته به گردش در می آورند تا خنکی راحت را فراهم کنند. . هوا.لنسر

در بالای مقاله با اطلاعات اولیه در مورد تاسیسات گرمایشی و سرمایشی آشنا شدیم، اما واضح است که برای تصمیم گیری صحیح و انتخاب صحیح نیاز به مشاوران مجرب و متخصصان فعال در این زمینه دارید تا ارائه دهند. شما با توجه به شرایط خود با مشاوره های لازم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و کارشناسان می توانید همین حالا با افراد پشت صحنه تماس بگیرید.

برای نصب سیستم های گرمایشی و سرمایشی باید مواردی را داشته باشید که به شما آموزش داده شود. بنابراین، نحوه کار آنها را یاد خواهید گرفت. نیاز به فضا در طراحی تاسیسات گرمایش و سرمایش مرکزی یا محلی ضروری است و نیاز به ۶ عنصر دارد که هر کدام برای شما توضیح داده خواهد شد. اگر سوالی دارید یا نیاز به اطلاعات یا مشاوره اضافی دارید، از پشت صحنه دیدن کنید.

تاسیسات حرارتی و برودتی : اتاق تجهیزات

با توجه به اینکه کل نیازهای مکانیکی و الکتریکی اتاق تجهیزات فضایی تقریباً 9-4 درصد ساختمان است. بهتر است در مرکز ساختمان قرار گیرد تا از لوله‌ها و کانال‌های بزرگ، لوله‌ها و کانال‌های کوچک، برای ساده‌سازی چیدمان چاه‌ها و تعمیر و نگهداری متمرکز استفاده شود.

تاسیسات حرارتی و برودتی : امکانات HVAC

تجهیزات گرمایشی و برودتی برای انجام وظایف اصلی خود یعنی گرمایش و سرمایش ساختمان نیاز به تاسیسات زیادی دارد. تجهیزات گرمایشی به موارد زیر نیاز دارند.

واحدهای دیگ بخار
پمپ
مبدل حرارتی
تجهیزات رفع فشار
کمپرسورهای کنترل هوا
تجهیزات متفرقه
در حالی که تجهیزات برودتی به موارد زیر نیاز دارند.

چیلرهای آبی یا برج های خنک کننده برای ساختمان های بزرگ
پمپ آب کندانسور
مبدل های حرارتی
تهویه کننده هوا
کنترل کمپرسور هوا
تجهیزات متفرقه
هنگام طراحی اتاق های فنی برای قرار دادن تاسیسات گرمایشی و برودتی، باید به اندازه و وزن تجهیزات، نصب و نگهداری آن و همچنین مقررات مربوط به استانداردهای مربوط به هوای محیط، احتراق و تهویه مطبوع توجه شود.

اتاق فن

اتاق های تهویه دارای تجهیزات تهویه HVAC و سایر تجهیزات متفرقه هستند. در اتاق خواب ها باید به نصب و حذف شفت ها و کویل های تهویه، تعویض و نگهداری آنها توجه شود. اندازه فن ها به نیازهای جریان هوای ساختمان بستگی دارد و بسته به در دسترس بودن، موقعیت مکانی و هزینه می تواند متمرکز یا محلی باشد. ترجیحاً دسترسی آسان به هوای بیرون.

سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان
سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان

تاسیسات حرارتی و برودتی : شافت عمودی

فضای لازم برای توزیع هوا و توزیع لوله های آب و بخار را فراهم کنید. توزیع هوا شامل هوای تامین، هوای خروجی و کانال های هوای برگشت HVAC است. توزیع خط لوله شامل موارد زیر است.

آب گرم
آب سرد
آب کندانسور
منبع بخار برگشتی کندانسور
شفت عمودی شامل توزیع های مکانیکی و الکتریکی دیگری برای سرویس دهی به کل ساختمان است که در زیر به آنها اشاره می شود

لوله کشی
لوله های نسوز
مجرای برق
جعبه محافظ

دسترسی به تجهیزات

اتاق فنی باید امکان جابجایی تجهیزات حجیم و سنگین را در حین نصب، تعویض و نگهداری فراهم کند.

در تاسیسات گرمایش و سرمایش، توزیع هوای کانالی را در نظر بگیرید که هوای مطبوع را به صورت مستقیم و روان به منطقه مورد نظر برساند. توزیع هوا شامل واحدهای هوای ترمینال مانند کوره ها و دیفیوزرها برای تامین هوای کم سرعت به فضا می باشد. واحدهای پایانه مجهز به فن که از یک فن یکپارچه برای تامین تهویه فضا استفاده می کنند.

واحدهای ترمینال

واحدهای ترمینال حجم هوای متغیر که مقدار متغیری از هوا را در فضا جابجا می کنند. تمام واحدهای ترمینال القایی هوا که کنترل کننده هوای اولیه هستند. هوای برگشتی را مدیریت می کند و هوای مخلوط را در یک فضا پخش می کند. ترمینال هوا و واحدهای القایی هوا، که یک سیم پیچ را در جریان هوای القایی قرار می دهند.

برای جلوگیری از اتلاف حرارت و صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان، تمامی خطوط لوله و کانال ها باید عایق بندی شوند. همچنین توصیه می‌شود که ساختمان‌ها از فضای کافی سقف برای قرار دادن کانال‌های سنگی در سقف‌ها و کف‌ها استفاده کنند. همچنین می تواند به عنوان یک برنامه ریکاوری برای کاهش مجرای بازیابی استفاده شود.

از سیستم لوله کشی برای تامین اقلام زیر استفاده می شود.

مبرد
آب گرم
آب خنک کننده
بخار
گاز
میعانات داخل
بنابراین سیستم های لوله کشی را می توان به دو بخش تقسیم کرد.

لوله کشی اتاق فنی و اتصالات مرکزی
تحویل لوله کشی.
لوله های HVAC ممکن است بسته به استانداردهای کد قابل اجرا عایق باشند یا نباشند.

تاسیسات حرارتی و برودتی : سیستم های مرکزی

در تاسیسات گرمایش و سرمایش، یک سیستم HVAC مرکزی ممکن است به یک یا چند ناحیه حرارتی خدمت کند و تجهیزات اصلی آن ممکن است خارج از منطقه یا مناطق مورد نظر، در یک مکان مرکزی مناسب، در داخل، بالا یا کنار ساختمان قرار گیرد. سیستم های مرکزی باید مناطق را با بار حرارتی معادل خود برابر کنند. سیستم های تهویه مطبوع مرکزی دارای چندین کنترل مانند ترموستات برای هر منطقه خواهند بود.

بازنمایی سلسله مراتب افقی انواع سیستمهای مرکزی HVAC

تاسیسات حرارتی و برودتی سیال انتقال حرارت برای انرژی حرارتی می تواند هوا یا آب یا هر دو باشد که به صورت سیستم های تمام هوا، سیستم های هوا-آب، سیستم های تمام آبی ارائه می شوند. علاوه بر این، سیستم های مرکزی شامل پمپ های حرارتی منبع آب و پانل های گرمایش و سرمایش می باشد.

سیستم تهویه مطبوع مرکزی شامل دستگاه هایی است که در یک واحد انتقال هوا ترکیب شده اند که شامل اجزای زیر می باشد.

تامین و برگشت فن های هوا
رطوبت گیرها
کویل گرمایش
کویل خنک کننده
سیم پیچ را پیش گرم کنید
جعبه اختلاط
فیلتر شده
هوای بیرون

تاسیسات حرارتی و برودتی : سیستم های تمام هوایی

در تاسیسات گرمایش و سرمایش، هادی انتقال انرژی حرارتی از طریق سیستم های توزیع ساختمان، هوا است. سیستم های تمام هوا را می توان به صورت منطقه ای به عنوان چند منطقه ای و تک منطقه ای طبقه بندی کرد که با طبقه بندی جریان هوا برای هر منطقه به حجم هوای ثابت و حجم هوای متغیر و همچنین گرم کردن مجدد ترمینال و کانال دوگانه مطابقت دارد.

سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان
سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان

تاسیسات حرارتی و برودتی : منطقه تک

یک سیستم از واحدهای منطقه ای شامل چندین عنصر است که در زیر ذکر شده است.

یک واحد انتقال هوا
منبع گرما
منبع خنک کننده
کانال توزیع
دستگاه های تحویل
در تاسیسات گرمایش و سرمایش، واحدهای انتقال هوا را می توان به طور کامل در جایی که منبع گرما و سرمایش مجزا هستند، جدا کرد. مجموعه یکپارچه معمولاً یک واحد پشت بام است و به کانال هایی متصل می شود تا هوای مطبوع را به فضاهای متعدد با منطقه حرارتی یکسان منتقل کند. مهم ترین مزیت سیستم های تک زون سادگی طراحی و نگهداری و هزینه اولیه پایین نسبت به سایر سیستم ها می باشد. با این حال، عیب اصلی آن استفاده از یک منطقه حرارتی واحد در صورت استفاده نادرست است.

در یک سیستم تهویه مطبوع تمام هوا، یک دستگاه کنترلی مانند ترموستات واقع در منطقه، عملکرد سیستم را کنترل می کند. کنترل را می توان فعال یا غیرفعال کرد تا بار حرارتی مورد نیاز را برآورده کند. در تک زون، این امر با تنظیم قدرت منبع گرمایش و سرمایش در واحد مونوبلوک به دست می آید.

کلام آخر شین تجهیز

همه آنچه در بالا ارائه شد مربوط به تاسیسات گرمایشی و سرمایشی است که امروزه برای تمام ساختمان های بلند و چند طبقه ضروری است. در این مقاله به مواردی مانند هزینه، موارد مورد نیاز و امکانات لازم برای اجرای تاسیسات ساختمان در حوزه ی گرمایشی و سرمایشی اشاره شده است. همچنین انواع تاسیسات گرمایشی و سرمایشی را معرفی کرده ایم. بنابراین در صورت لزوم حتما به این عناصر توجه کنید. همچنین از نظرات خود برای ارائه خدمات بهتر به ما استفاده کنید.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]